روز مرگ ِ مرگ

رادیو فردا:
«تا اواسط دهه ۲۰۲۰ می‌توان مهندسی ذهن انسان را کنترل کرد و کامیپوترها از نظر هوشمندی با انسان برابر خواهند شد و تا سال ۲۰۴۵ به دوران «یکتایی» خواهیم رسید که در حقیقت آغاز برتری هوش کامپیوتر بر انسان است... هفته نامهٔ « تایم » سپس به فرضیه های پزشکی و روانپزشکی گروهی از پژوهشگران اشاره می‌کند که معتقدند که در صورت پیشرفت کامپیوترها به این منوال، زمانی فرا خواهد رسید که می‌توان مرگ‌، کهولت و فناپذیری انسان را کنترل و حتی متوقف کرد...»

آنگونه که همگان می‌دانند مرگ را سبب سه چیز است: بیماری، حادثه، پیری. اما پیری نیز چیزی جز بیماری نیست، و هر حادثه ای را که به مرگ ختم شود چه سهو باشد چون تصادف یا افتادن از پشت بام، چه عمد باشد چون تیراندازی یا ضربهٔ چاقو، نیز نوعی بیماریند و درمان به موقع همراه شناخت کامل و درست بیماری‌ها و وجود و به کارگیری دوا و درمان و قطعات یدکی، نه فقط بیماران را بهبود می‌بخشند که در اصل مرگ را غیرممکن می‌سازند.

آری، روزی خواهد آمد که مرگ نیز بمیرد.

اما آنگونه که پیشتر اشاره شد تا رسیدن به آن روز باید به سه چیز رسید:
  • برچیدن حکومت‌ها و دولت‌های فعلی، و جایگزین شدن مدیریتی واحد برای تمام این کره خاکی کوچک.
  • بکارگیری تلفن‌های همراه بسیار ریز آینده که به محض تولد هر شخص به بدنش پیوند زده شود.
ما به آینده‌ای بهتر می‌اندیشیم، آینده ای که در آن بیماری و مرگ، فقر و بیکاری، بیسوادی و جاهلیت، دیکتاتوری و زورمداری، سرکوب و جنگ، دولت‌ و حکومت‌ را تنها در کتابخانه‌های مجازی- بخش تاریخ- و فیلم‌های تاریخی بتوان یافت.
 چندان دور نخواهد بود تحقق این رویا، شاید امروز، شاید روز بعد،
آنچه مسلٌم است: آینده از همینک آغاز شده است!

هیچ نظری موجود نیست: